De ce ne casatorim?

Calm, nu NOI ne casatorim, intrebarea este “de ce se casatoresc oamenii in general? De ce fac pasul asta? “Acesta era un articol pe care l-am citit azi in Flu si care m-a enervat putin. Pai cum adica de ce se casatoresc oameni? De ce sa nu se casatoreasca? De ce sa nu intemeieze o familie impreuna? De ce sa nu isi uneasca viata cu cineva? De ce le-ar placea sa ramana singuri pentru tot restul vietii?
Azi dimineata cand imi beam cafeaua inainte sa plec la serviciu, am vazut o stire care m-a intristat: la marginea Bucurestiului sunt 2 blocuri de garsoniere in care traiesc numai batrani de peste 70 de ani, care sunt singuri pe lumea asta – n-au frati, de parinti sa nu mai vorbim, n-au copii, n-au nepoti. Si unii dintre ei plangeau aducandu-si aminte cum le-au murit rudele, altii stateau si priveau in zare, blestemandu-si zilele ca nu au facut un copil macar in decursul vietii care sa le deschida usa acum ca au imbatranit, care sa ii ajute cu o farfurie de mancare sau cu un pahar de apa.
De ce am trecut de la casatorie la copii? Pentru ca din ambele cazuri se observa din ce in ce mai mult, in ultimii ani dorinta de singuratate. Dorinta sa ramai singur, sa nu “iti complici viata”. Dar de cand a devenit un copil o povara? De cand nu mai este el lumina ochilor parintilor si de cand a devenit el o piedica in fericirea celor doi? De ce se fac tot mai multe militari pentru independenta, atunci cand traiul langa o persoana draga este cel mai dulce medicament in momentele grele? De ce exista acele “feministe” care nu fac altceva decat sa dea din gura degeaba toata ziua, sustinand independenta femeilor? Si eu sustin independenta femeilor, fara sa fiu femenista, draga-Doamne,dar hai sa intelegem un lucru: nu este nimic mai placut in lumea asta decat sa ajungi acasa dupa o zi obositoare de munca (ca doar ne emancipam si vrem sa face cariera, nu??) si sa te abandonezi in bratele iubitului, uitand de telefon, laptop, deadline-uri, etc, sa stai la masa cu el si sa te pierzi in ochii lui, sa iesi la o plimbare seara prin parc si sa te imbraci cumainile lui in jurul corpului tau, atunci cand ti se face frig. Ce e mai frumos decat sa te uiti in ochii copilului tau si sa simti ca alaturi de sotul tau poti trece prin orice in viata asta pentru copilul vostru.Cand s-a intamplat ultima data sa aflati ca se casatoresc doua cunoastine de-ale voastre si, in loc sa va bucurati pentru ei, nu v-ati intrebat: “De ce isi pun streangul de gat???”
Nu zic, si mie imi plac schimbarile si normal, progresul omenirii, dar de ce sa schimbam niste lucruri care merg foarte bine asa cum au fost mii de ani: va cunoasteti, va indragostiti, va casatoriti, faceti un copil/doi/trei/etc si va traiti viata asa cum trebuie, ca atunci cand ai 80 de ani sa nu te trezesti ca ai murit de 3 zile si nu te-a descoperit nimeni….
Asa ca, oameni buni, vreti sa va casatoriti? Sa va fie intr-un ceas bun!!

About the Author

8 thoughts on “De ce ne casatorim?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.