Romania

Mai intai, uitati-va aici . Intr-adevar, ce ar fi lumea fara o Romanie plina de inventatori, sculptori, gimnaste, fotbalisti, scriitori, pictori, gastronomi, etc? Bineinteles, ele s-ar fi inventat sau descoperit sau…antrenat de alte tari, natii, continente. Romania din clip este Romania care a Fost, Romania care nu mai are nici o legatura cu prezentul, Romania utopica.
Ce a mai ramas din ea?
Tigani, hoti, prostituate, copii abandonati, unguri, nenorociti, badarani, barbati violenti si femei emancipate frustrate si nefu****. O tara care mai bine ar disparea de pe fata pamantului, care nu produce, doar mananca, care face de rusine poporul. Adunatura asta de pleava ne face de rusine pe cei care am mai ramas cu o coloana vertebrala.
Ma intreb, cum ar fi sa fi trait intr-o Romanie a lui Mircea Eliade, a lui Eminescu, a lui Caragiale, Creanga, Henri Coanda, samd? Cum ar fi sa numai existe copii abandonati in tomberoane, tigani care sa cerseasca langa masina, batrani care sa iti spele pantofii pentru un codru de paine, profesori care spala pe jos in scolile unde odata au indrumat mintile a sute de elevi. Cum ar fi sa nu ma gasit prostituate pe strazile laturalnice, sau in plin centru, unguri care in tara noasra refuza sa ne vorbeasca limba, tigani care isi fac partid, un Becali care sa ajunga parlamentar european si o EBA care se ingretoseze imaginea femeii politice din Romania. De ce nu mai mergem in calesti si ne omoram pe strada cu Ferrari-uri? De ce locuim in cutii de chibrituri si nu in casute linistite? De ce cumparam din supermarketuri si nu culegem din gradina proprie? De ce nu mai putem exporta nimic, cand noi avem primele fabrici din Europa pe anumite sectoare?
Acesta nu este un post pro-regresiune, ci este un post contra prostiei, hotiei, birocratiei, smecheriei, limitarii umane. Cum este posibil ca din poporul ce am fost, sa ajungem sa schimbam gramatica limbii, doar pentru ca sunt prea multi prosti care nu ar intelege-o. Cum un profesor sa fie scuipat in clasa de un smecher care nu stie sa scrie, dar are tac’su Bugatti Veiron? Cum o inculta agramata sa ajunga parlamentar in UE si sa ne reprezinte? Toate astea si mult, multe altele din pacate sunt posibile pentru ca noua nu ne pasa. Pentru ca ne-am bagat picioarele in cultura si identitate pe care am avut-o in trecut, ca sa facem alta mai buna, chipurile. Din pacate, nu am ajuns decat de ras.

About the Author

5 thoughts on “Romania

  • Author gravatar

   Nu, nu şi nu. E adevărat că acel clip e idiot pentru că prezintă valori din trecut.

   Am totuşi o întrebare. Ştii cine este inventatorul ecranului LCD ?

  • Author gravatar

   Da, este adevarat ca prezinta valorile vechi. Ea incearca sa puncteze in acet post faptul ca nu mai avem valori in tara, sau ca nu sunt scoase in evidenta si tot ceea ce se publica este scandal, curvasarie, etc. Bine sa fiu sincer acum asta e un lucru deja stiut de noi si putem sa sa vorbim mult despre subiectul asta, poate la nesfarsit, dar il las pentru fumoarul drag.

   Despre LCD, din cate stiu eu germanii au fost cei care l-au inventat in mare parte.. vezi si tu, da-i cu google

  • Author gravatar

   mda, asa e – din pacate e realitatea in care ne nastem, traim, murim –
   e mult prea greu sa ne schimbam, sa se schimbe ceva – oamenii sunt mult prea nesimtiti pentru ca nu le pasa – sunt foarte comozi – needucati – ne-instruiti in spirit civic, bun-simt si as indrazni sa spun – onoare.
   aici ajungem la un considerent comun – obisnuita cu nesimtirea, cu lasitatea, cu banalul – cotidianul – e ceva usor, dar in schimb – dez-obisnuirea – ei Doamne – asta e greu, al dreaq de greu.
   sa aveti o zi faina si nu va intristati prea tare – maine poate fi si mai rau de atat.

  • Author gravatar

   Din pacate, stiu, chiar se poate ca maine sa fie mai rau.

  • Author gravatar

   Domnu' EL, încercam să zic că în zilele noastre nu prea mai auzi de nume care să fi realizat ceva și asta e valabil în lume peste tot. Nu e Românica mai osândită, cel puțin nu din punctul ăsta de vedere 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.