Sevicii de telecomunicatii terestre

De doi ani de cand m-am mutat in Rahova tot incerc sa dau peste un provider de internet telefon si TV decent, cand zic decent ma refer la raport pret calitate. Pana acum am incercat 2 provideri, as putea sa zic 3 deoarece am fost o perioada scurta la CZONE si dupa fuziune la RDS. Istoria a fost in felul urmator:
1. Am venit in cartier si am cautat un provider care sa imi dea toate cele 3 servicii in special cel de telefonie fixa deoarece nu am semnal GSM in casa, decat la vreo 30 cm de geam, si vreau si eu sa comunic cand sunt in caminul meu.
2. Am gasit firma care putea sa imi dea acele 3 servicii si aceasta este UPC. La UPC mi-a placut ca totusi daca stiai cand sa te duci sa platesti nu stateai deloc la coada, bine poti sa platesti si prin banca sau transfer bancar, dar eu inca nu am incredere in plata facturilor prin transfer bancar, in plus sediul UPC Rahova este la doi pasi de noi.
3. Am avut abonamentul mare, cel mai mare la vremea respectiva, 3Play large, care avea net 10 MB/s, telfon nelimitat in orice retea fixa si TV digital cu vreo 103 canale.
4. Am renuntat totusi la acest abonament dupa un an si putin din cauza vitezei proaste a netului pentru metro. Nu e vorba ca ca nu imi mergea mie downloadul sa rup baraca, dar nu ma puteam juca cu prietenii online, iar pe vremea aia a fost o problema pentru mine acest lucru asa ca am decis sa inchid abonamentul si sa ma mut cu toate serviciile la o alta companie. Mentionez totusi ca netul a mers toata perioada contractuala cu 10 MB/s asa cum scria in contract, ~ 1.1 Mb/s download.
5. Asadar pe la mijlocul lui ianuarie ma hotarasc sa ma mut la CZONE. Zis si facut. Ma duc, imi fac contract pentru, la fel, 3 servicii (net,tel,tv) a venit si al patrulea gratuit dar neinteresant, tel mobil (digi). Instalarea praf… gauri prin pereti, toc de usa stricat, da am zis hai ca o sa am net de o sa garaii, plus tel de care am nevoie si tv sa mai zumzaie ceva in spatele meu cat surfez online.
6. Vin copii de la CZONE imi instaleaza NET + TV dar tel pauza. Ei bine de aici a inceput sa devina imputita rau treaba, de nu am sunat si eu si ea pentru cacatul ala de instalare telefonie fixa, care prin contract RDS se obliga in 90 de zile sa il instaleze, am sunat de mi-a iesit pe ochi. La vreo 2 luni Czone dispare iar RDS a preluat tot, moment in care am inceput sa fac flood puternic pe linia lor de suport. M-am ales cu oameni veniti duminica la 9 dimineata, oameni veniti cu capul in nori, si NICIODATA anuntati. Nu inteleg cum este posibil sa trimiti de 4 ori echipa tehnica si sa nu stie ca echipementul de pe scara pentru telefonie fixa este ars, ba mai mult, prima echipa care a venit l-a luat sa il schimbe.
7. Iulie, deja m-am plictisit. Cum alte oferte de net nu am gasit, bine nici nu m-am interesat foarte mult, am decis sa ma intorc la UPC. Am zis ca macar sunt seriosi chair daca nu e banda foarte mare.
8. Instalare UPC in ziua programata, pe cablurile vechi, incercand totusi sa inlocuiasca materialele, citez tehnicianul UPC (de cacat) a lui RDS, si se da drumul la servicii. De data asta am avut grija sa imi iau chiar ca cel mai mare pachet, care a fost UPC 3Play extra large, care era la fel ca precedentul numai ca avea in plus netul de 20 MB/s si la digital venea cu DVR.
9. Acum vine rahatul, UPC imi greseste prima factura, o face dupla plus ceva si nu isi recunoaste greseala, am reusit sa ii conving in cele din urma dar destul de greu, DVR-ul ala nu prea mergea, am schimbat 3 dintre ele, toate proaste, netul in nici un caz nu mergea in 20 MB/s, nu mergea nici in 10 MB/s ci undeva pe la 7-8 MB/s
10. Dupa abia cateva luni de reinoire contract a venit timpul sa imi bag picioarele si in UPC si sa imi iau gandul de la ei, Am fost la caserie, tanti de acolo m-a pus sa vorbesc la telefonul din sediu cu cineva din centrala, am discutat, in 5 min eram deja afara cu serviciile oprite si problema rezolvata. De la mine au un plus pentru asta.
10. Acum sunt la Click-net, pana acum s-au tinut de cuvant, instalarea in timpul precizat, serviciile care sunt furnizate, la primele teste par sa faca ceea ce zic, etc. Inca nu pot sa imi dau o parere clara despre Clicknet, dar ramane de vazut, pana acum sunt multumit.
In concluzie:
– UPC are servicii excelente de TV daca ai norocul sa iti vina in custodie un hardware bun, Servicii decente de telefonie fixa, insa la net o dau in bara, mai ales daca nici macar 70% din viteza scrisa pe contract nu iti intra in PC si cel mai nasol sunt scumpi.
– RDS, parca e firma lui peste, serviciu de net este foarte bun pe metro, insa mai prost decat UPC pe extern, televiziunea oferita initial este praf, poti sa o schimbi dar te plimba de la un birou la altul, iar telefonia fixa nu a fost instalata, deci o sa zicem ca e de cacat
– Despre Click net inca nu am o parere formata dar din cate se pare merge in cat zice ca merge, o sa mai vad pe parcursul lunilor viitoare.

About the Author

3 thoughts on “Sevicii de telecomunicatii terestre

  • Author gravatar

   bai, eu azi am trecut de pe UPC analogic pe UPC digital cu un hardware de DVR-HD ( pentru meciurile din sampion lig ) chiar foarte misto…si cu timpul petrecut la casa si cu disponibilitatea alora de a veni luni si a face modificarile necesare etc…

   Initial am vrut sa ma duc la digi dar am vazut niste tipi slinosi la relatii cu publicul care vorbeau numai prostii, nu erau pe lumea asta. Spiritul democratic si liberal m-a idnemnat sa-i sanctionez…si iata..Nu am regretat ! 🙂

  • Author gravatar

   Sa-ti dau o idee… Internet de cartier (super viteze externe si metro) tv urmarit pe net (ai pana si HBO) iar de fix oare cine mai are nevoie in era mobilelor? :)Si asta doar cu 42 RON / luna.

  • Author gravatar

   a fost prima mea optiune insa nu am asa ceva aici, cei mari au cumparat cam tot. Am avut la domiciliu precedent si stiu ce inseamna si pot sa zic ca imi este dor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.