Revelatie

Daaaa, DAAAAAA, stiu! Stiu raspunsul la intrebarea care ne chinuie inca dinainte de a ajunge in prima zi de scoala si a carei importanta apoi creste si tot creste ca un bulgare de zapada (ca sa fim in sezon) pana devine o avalansa – Ce vrei sa te faci cand vei fi mare? Aceasta minunata intrebare care la inceput isi gasea un raspuns simplu si comunist (ca eram in epoca) – doctorita, pentru ca mai apoi sa trec la stadiul de capitaneasa de vas (wellll….. monkey see, monkey do..), sa trec prin toate fazele de printesa, printesica, printesuca, regina (!!!!! deja trecem la un alt nivel). Prin stundentie am ajuns sa realizez ca nu numai ca era o intrebare idioata, dar era foarte des folosita de tipele de la HR, orice HR ca sa isi dea seama cat de mult iti doresti sa sclavagesti in firma/compania/ chioscul respectiv/a.
Revenind la ideea de la inceput, STIU ce vreau sa fac cand o sa fiu mare (adica peste cativa (intre 5 si 7) anisori): vreau sa imi fac o firma. Mica. Nu are rost sa iti faci firma mare de la inceput – inghite multi bani si nu o poti managerui bine si te trezesti in faliment mai repede decat ai zice….orice ai vrea tu sa zici ca oricum e proasta comparatia asta. Deci, firma mica, putini angajati. Putin angajati, mai bine ca aia o sa creada ca sunt buricul pamantului. Si ca daca fac ce le zic eu, extra-fisei-de-post, peste 50 de ani cand o sa mor o sa le las lor firma mica-ce-va-deveni-mare-in-50-de-ani. De obicei acesti angajati vor fi ori studenti, ori oameni afectati de criza. Ca ei ar face cam orice le-as cere.
Si intr-o zi geroasa de ianuarie, cand termometrul se sparge la -17 grade Celsius, pe la 10, cand oamenii abia-abia se incalzesc la calorifer, o sa vin in firma si o sa le zic: duceti-va sa imi cumparati un lucru de care nu am nevoie in momentul asta, pe care il am oricum in cantitati enorme acasa, dar pe care, ma gandesc, ar trebui sa il am si aici. Si o sa iau un amarat de salariat zgribulit si vai capu’ lui si o sa il scot pe frigu’ sufletului sa il pun sa imi caute acel lucru de care oricum nu aveam nevoie prin toata Piata Romana!!!! (si imprejurimi!!!).

1.Orice asemenare cu realitatea nu este doar intamplatoare.
2.Sa zica mersi ca nu il trimit dupa teste de sarcina.
3.Firma o deschid alaturi de El, iar seara tarziu, o sa stam in pat si o sa radem de boul care s-a dus sa imi cumpere ce plm am vrut eu pe -17 grade.
4.Ce imi vine sa fumez de nervi!! 
5.Kif, daca razi si la postul asta, te tund!

About the Author

2 thoughts on “Revelatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.