Unde dispar brichetele?

Nu mai este nici o noutate pentru nimeni ca ne-am reapucat de fumat. Da, da, stim, nu avem vointa, bla bla, our business, not yours! Si pentru ca ne-am reapucat, am dat iarasi peste o problema pe care o uitasem, dar care este nu numai stringenta, dar exasperanta la un moment dat – de ce nu am nici o bricheta la indemana cand am nevoie si arde plamanu’ ? unde au disparut toate brichetele??

Recunosc, cu mana pe inima si fara degete incrucisate la spate, ca inspiratia pentru acest post a venit dupa ce l-am citit de Dono, aici la noi, in blogroll. Iar dansul ridica o problema cu adevarat spinoasa – unde sunt, dragi fumatori (care ati mai ramas) brichetele noastre?

Tin minte ca acum vreun an si ceva El se lauda cu un sertar plin de brichete, fara exagerare. Avea brichete de se spala pe cap cu ele si ii mai ajungeau si de o dusca. El, strangator de felul lui, eu, cu usoare accente cleptomane in ceea ce priveste obiectele ce incanta piromanii, faceam o pereche perfecta in teorie. In practica insa, nu era chiar asa – mormanul nostru de brichete s-a diminuat semnificativ de cand ne-am mutat impreuna cu …gentile mele. Vazand ca nu e lucru de saga, am decis ca aceasta chestiune va trebui analizata mai in amanunt. Saptamanal ne dispareau cate 10 brichete in medie, iar el, desi avea mainile lungi (repet, doar in privinta brichetelor, si nu cu rea intentie) nu reusea sa acopere gaura.

Asta pana intr-o zi cand el, nervos ca nu avea cu ce sa isi aprinde o tigara – nu aveam nici gaz la aragaz – isi ia inima in dinti si incalca una din legile nescrise dar dure ale unei relatii si convietuiri pasnice, adica imi umbla intr-o geanta. Nu mare i-a fost mirarea cand a gasit in geanta aceea 3 brichete la vedere si alte inca 2 prin buzunarase adiacente. Isi aprinse tigara mult-visata si statu asa, ca rusu, vreme de vreo 5 minute. Dupa care isi lua inima in dinti si facu o nefacuta: a inceput sa umble in toate gentile care erau in dulap, iar rezultatul a fost de-a  dreptul uimitor: aproape si-a refacut stocul de brichete pe care il avea la inceput.

Cand am ajuns eu acasa, gentile mele erau prin toata casa, iar El avea o privire de om dezlantuit, care stie ca a gresit, dar spera ca macar rezultatul il va ajuta la ceva. Dar nu s-a oprit aici. A luat cheile de la masina si s-a dus sa caute si acolo. A mai gasit vreo 5-6-7 brichete in torpedou, langa schimbatorul de viteze, pe sub scune si pe bancheta din spate. S-a intors in casa cu cele cateva brichete pe care le mai gasise drept trofeu si a inceput discutia.

Dupa ce ne-am calmat si ne-a pufnit rasul, am inceput sa facem statistici. Suparatoare de-a dreptul. La o prima privire era clar: El strangea cu sarg si spor brichete iar eu le pierdeam prin diferite genti, buzunare, coltisoare din masina. Privind mai indeaproape problema, am descoperit ca o anumita geanta a mea inghite foarte multe brichete, iar El s-a gandit sa ii dea un nume foarte sugestiv – The Black Hole. TBH e o simpla geanta din piele neagra, pe care o port foarte des pentru ca merge la orice vestimentatie aproape dar care e de fapt un sac mare de 40×50 cm, necompartimentat, in care trebuie sa fii atent ce bagi ca nu se stie daca mai iese.

La noi in casa brichetele dispar din cauza mea in gentile mele si uitate sau aruncate prin masina tot de catre mine. Deci, dragii mei, in cazul in care nu va gasiti micile aprinzatoare, cautati-le in geanta prietenei/logodnicei/sotiei, sunt mari sanse sa fie acolo. Aaa.. si era sa uit: daca va uitati in geanta consoartei vostre trebuie sa fiti 100% siguri ca aveti voie sa faceti acest lucru sau ca repercusiunile nu sunt foarte grave.

About the Author

Ea

Blonda pana-n maduva oaselor, care si-a descoperit de curand pasiunea pentru blogging, carti si lucruri tehnice.

4 thoughts on “Unde dispar brichetele?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.