Frizerie

Am fost ieri sa imi tund claia de par care o aveam pe cap, nu de alta dar incepuse sa capete forma de casca. Surpriza mea a fost sa dau peste un nenic care am impresia ca se apropie de 60 de ani, care parca era decupat din filmele cu gangsteri italieni combinat cu Eddie din Barbershop. Probabil daca as fi vazut ce avea omul pe el, la unul de vreo 20 de ani il puneam direct in categoria cocalari, dar in cazul lui chiar il prindea bine.

Am mai fost la frizeria asta, dar nu am avut niciodata ocazia sa ma tund la el. Sa trecem la subiect. Intru in frizerie, pe la 4 dupa-amiaza, nu era niciun client, imi face semn domnul respectiv spre scaunul lui, si imi spune cu o voce ragusita “ia loc aici”, mi-am zis in gand “ok” si m-am asezat. Uitandu-ma in oglinda cum isi facea treaba incep sa observ detaliile vestimentare ale batranului frizer. Cum am zis un om care se invarte intre anii 50 si 60 mediu ca inaltime si destul de masiv. Parul in mare parte alb desi se mai vedeau cateva fire negre, dat pe spate, ochii negri cu niste cearcane proeminente sub ei. La accesorii frizerul statea destul de bine cu un lant gros, bine lucrat, de aur si o bratara la fel de groasa la mana dreapta, la aceeasi mana, pe degetul mic si inelar doua ghiuluri cu pietre negre. La mana stanga un ghiul complet de aur ceva mai mic pe degetul inelar. Mi-a mai placut ca si foarfecul era de o culoare galbuie, as putea sa spun aurit, cu marginile negre. Ce sa mai zic omuletul avea un oarecare stil care se potrivea de minune cu fizicul si varsta lui.

Cat despre tuns, pot sa zic ca a facut o treaba foarte buna, exact ce i-am zis asta a facut, se vede probabil experienta, nu am patit ca in alte parti unde imi lasau pe ici pe colo cate un fir din neatentie, sau poate sa il vad acasa, sa constat diferenta dintre dimensiunea parului inainte si dupa tuns.

About the Author

3 thoughts on “Frizerie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.