Despre toamna

Deja suntem la jumatatea ei, simt cum se raceste. Imi place

Am auzit multi zicand ca nu le place toamna, ca e frig si urat, este noroi si vant, aceste lucruri exista doar daca vrei. Am sa va explic cate putin in acest articol ce insemna pentru noi doamna tomna.

Este acel anotimp foarte pastelat cu nuante de aramiu, acel anotimp in care poti sa iti incerci toata garderoba, de la pantaloni scurti la paltonul de iarna, este anotimpul in care noua ne place sa calatorim. Sa fim seriosi, chiar daca vara si iarna sunt anotimpurile marilor concedii, toamna abia poti cu adevarat sa calatoresti, poti sa te urci in masina si sa te plimbi, sa nu-ti fie cald sau rece, sa nu iti fie frica de galagia disctecilor la mal de mare sau de aglomeratia pistelor de ski, toamnei ii sta bine cu plimbari lungi si poze multe, toate aceste promovate de un ceai caldut baut dimineata cand parca este acel frig placut, cel putin in viziunea mea. Trebuie sa recunosc ca Ea nu prea este un fan al frigului de aceea imi place sa o tin langa pipetul meu de fiecare data cand simt ca incepe sa ii tremure barbia.

Nu stiu cum sunteti voi, dar noi in toamna ne traim un an intreg. Nu zic asta ca si cum restul anului nu ar insemna nimic, la urma urmei timpul il cheltuiesti asa cum vrei, iar vremea poate fi infruntata oricum ar fi; daca stau bine si ma gandesc mai bine decat sa o infrunti, te bucuri de ea asa cum este, asa se intampla si cu toamna noastra, pe ploaie bem ceva cald privind cum stropii bat in geam, iar cand este soare ne plimbam pe covorul rosu galbui.

Pentru noi este ceva extrem de placut sa stai pe prispa unei cabane invelit in patura si cu un ceai sau o cafea calda si sa te uiti la burnita. Intr-adevar in Bucuresti nu avem prispa, dar ne multumim cu micul nostru balcon si de copacii colorati care rasar printre blocuri – nu este chiar acel peisaj extraordinar, dar este multumitor, asta macar pana cand vine weekendul si putem scapa din asa zisa “jungla de beton” si sa ne jucam in frunzele padurilor apropiate. Apropos, am fost ieri la Cernica, sa stiti ca merita, un loc frumos, numai bun de o plimbare de sambata.

About the Author

2 thoughts on “Despre toamna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.