Ultimul Castrato

Este cea mai impresionanta voce masculina pe care am auzit-o vreodata! Sunetele din inregistrarile lui Vitas (Vitaliy “Vitas” Vladasovich Grachyov) indica un registru vocal neobisnuit de inalt, iar spectacolele sale sunt considerate a fi sustinute de inregistrari alterate si de reprezentatii live cu play-back.

Desi existau acuzatii referitoare la posibilitatea existentei registrului vocal al lui Vitas, doar in cazul in care ar fi un castrat, acest registru poate fi atins cu usurinta de catre un contratenor sau sopran. Similar registrului de fluier, contratenorul canta intr-un registru descris de ceilalti ca un falsetto foarte dezvoltat, in timp ce sopranul canta in registrul sau folosind o tehnica diferita.

Desi a fost considerat de multi ca fiind usor neobisnuit (datorita videoclipurilor sale, precum si a prezeneti scenice la unele spectacole), vocea sa continua sa uimeasca mii si mii de fani.

P.S. Cititi aici povestea despre Castrati.

About the Author

Ea

Blonda pana-n maduva oaselor, care si-a descoperit de curand pasiunea pentru blogging, carti si lucruri tehnice.

1 thought on “Ultimul Castrato

    • Author gravatar

      L-am vazut pe youtube pe Philippe Jaroussky. El abordeaza stilul liric, dar s-ar putea sa iti placa. Asta daca nu ai aflat deja de el. In zilele noastre nu se mai practica castrarea, totul se obtine prin munca si prin aplicarea unor tehnici, dupa cum spune Philippe Jaroussky intr-un interviu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.