1 Martie si altele de primavara

Pfoai, mi-a explodat capul astazi de martie, martisor, martagus (si alte forme derivate pentru acelasi cuvant), primavara, fericire, noroc, sanatate, urari de bine si altele asemenea. Asadar, urmeaza un protest violent (sau cel putin a fost violent pentru tasta mea Space – RIP dude…) impotriva ideii de “E 1 martie, asa ca haideti sa sarim cu totii in sus!” Hai sa nu!!

In primul rand, ce ar fi sa stabilim clar un lucru: de 1 Martie se dau martisoare si de catre fete si de catre baieti catre ambele parti. Nu e unilatarala faza, nu trebuie sa stea fetele cu mainile in san si sa se ofuscheze daca nu primesc si ele o legume verde, ceva acolo. De ce toata lumea confunda 8 Martie (ziua mamei/femeii) – sarbatoare mondiala (din cate stiu) cu 1 Martie – aka Martisor, care nu se serbeaza decat in Romania si nu e altceva decat prima zi a lunii martie? Daca sr fi o luam asa, de ce nu ma suna nimeni sa imi zica “O toamna frumoasa” de 1 Septembrie??? Ca mie chiar imi place toamna..

In alta ordine de idei, cum de dorm feministele astazi? Unde e vehementa cu care isi apara principiile sufletului? Astazi nu se mai militeaza pentru egalitate in drepturi, fraternitate cu sufletul meu and all that bull?

Apoi, martisorul e un simbol al primaverii, aprecierii, etc etc etc, si la inceputuri era doar o ata rosie impletita cu una alba, la care s-a adaugat un cosar, un trifoi cu 15 foi, simboluri ale norocului – daca nu stiti povestea, Google is your friend. De ce apar din ce in ce mai multe martisoare cu fata lui Guta si cu cristale Swarovschi (nu stiu daca am scris bine, dar, sincer, nu ma intereseaza intr-atat incat sa caut…) sau parasi impaiate? Sa inteleg ca martisorul cu mecla lui Guta simbolizeaza prosperitatea in frigider, iar cel cu Swarovschi prosperitatea din buzunarul celui care il ofera?

Legat de primavara, care??? Ia scoateti voi nasucul carn pe geam afara si spuneti-mi si mie unde e primavara aia minunata? Ca mie mi-au inghetat mainile pe volan azi dimineata… Nu se cheama ca e primavara pana nu vad un muguras ceva, la fel cum nu se cheama “maine” pana nu dorm.

De noroc si de sanatate nu mai zic nimic pentru ca simt ca nu mai are rost. Iar cu urarile de bine, am eu o vorba: poti sa ma respecti si daca ma trimiti in …… …, la fel cum poti sa ma dai naibii cu zambetul pe buze. Deci urarile de bine nu ma incalzesc si nici nu sunt relevante.

Asa ca astazi, de 1 martie 2011, aleg sa nu sarbatoresc nimic – nu am ce. Si nu sunt nici morocanoasa, nici cu nasul pe sus, nici sincronizata cu vreo faza a lunii – pur si simplu, aleg sa nu vreau.

About the Author

Ea

Blonda pana-n maduva oaselor, care si-a descoperit de curand pasiunea pentru blogging, carti si lucruri tehnice.

4 thoughts on “1 Martie si altele de primavara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.