Din nou BRD…

Nu stiu daca mai tineti voi minte articolul despre problema pe care am avut-o anul trecut cu BRD. Daca nu stiti, cititi aici. De atunci si pana acum nu m-a contactat nimeni, nu mi-a mai zis nimeni nimic, toti au tacut malc.

Asta pana acum vreo luna…. cand, dintr-o curiozitate tampita ma duc la o banca si imi iau un extras de cont pentru respectiva problema. Si acum, incercati sa ma urmariti pentru ca nimic din ceea ce face BRD-ul nu este logic.

In respectivul extras de cont apaream pe cardul de debit cu o suma cu minus pana prin iulie sau august. Din iulie (sau august) in cont nu mai aparea suma cu minus, era 0. O intreb pet anti de la banca ce s-a intamplat si ea imi zice senina(la) ca in acel moment banca a hotarat sa efectueze o operatiune NEautorizata in contul meu si sa ma crediteze cumva cu suma care era pe minus. Practic, din cate am inteles eu, BRD-ul s-a hotarat sa nu imi mai tina pe cardul de debit o suma cu minus, ci sa imi ofere imprumut banii respectiv, FARA ca eu sa ii cer, doar pentru ca respectivul cont sa fie pe 0.

Si o intreb pe duduia de la birou: Pai bun, dar de ce ati facut asta si pe mine de ce nu m-a anuntat nimeni (trecuse deja mai bine de o luna de cand se intamplase operatiunea si eu am aflat pentru ca m-am dus eu la ei, nu pentru ca m-ar fi sunat). Si raspunsul ei ma trazneste: Pai banca are voie sa faca orice in contul tau, fara acordul tau, ca sa isi obtina banii. Cum mai femeie?? Cum sa aiba voie sa faca orice, fara sa ma anunte??? Pai, da, are voie.

Trecand de la o senila la alta, acum 2 saptamani primesc un telefon de la BRD si o alta duduie imi spune ca am de plata 140 ron (va reamintesc ca suma de la care a plecat totul era 90 ron, in mai 2010). Mi s-a parut mult, insa am zis ca deh, comisione, chestii socoteli, in un an si ceva se aduna si probabil ca 50 de ron e normal pentru dobanzi si alte chestii pe o perioada de un an si 5 luni. Bun… Joi seara fac transfer ca sa scap odata de ei.

Lunea urmatoare, deci la 4 zile dupa transfer, ma suna alta tanti si imi spune ca am de plata 150 ron. Ma gandesc ca poate nu am inteles eu bine suma de la cealalta si am depus cu 10 ron mai putin. Ii zis: ok, o sa depun 10 lei in cont in seara asta. Ea tace si spune incurcata: Pai de ce 10 ron…. Ca aveti de platit 150 Ron. Zic: Pai pentru ca joi seara am platit 140 ron si inseamna ca mai am 10 ron de platit. Aaa, nuuuu, zice ea, mai aveti 150 de ron, PESTE cei 140 deja platiti. Am crezut ca o omor. Si probabil ca as fi facut-o daca era in fata mea.

Pai cum femeie, sa mai am 150 in plus, peste aia 140 deja platiti??? Pai stiti, asa arata contul. Pai de unde dracului ati scos voi 150 lei de plata intr-o saptamana, ca acum o saptamana m-a sunat o colega si mi-a zis doar de 140 lei. Pai daca asa scrie in cont, zice ea plapanda… In fine, lasam si acest aspect deoparte, ca nu va intereseaza limbajul folosit.

Azi dimineata primesc un mesaj pe telefon: daca nu platiti 90 de Ron, datorie aferenta contului XXXXX, va bagam in biroul de credite. Eu eram deja bagata in ceata. Era al treilea contact cu banca in ultimele 2 saptamani si era deja a treia suma DIFERITA de celelalte pe care o aveam de platit.

Ma enervez si ma duc la sucursala BRD Regina Maria (sau cum se cheama) sa imi discut contul. Cei de acolo imi spun ca nu pot sa imi spuna nimic si sa sun la serviciul Vocalis. Sun la Vocalis si o alta “tanara” imi spune ca ei nu pot intra in cont. Dupa ce am tipat la ea ca nu am timp sa ma frece ei pe drumuri cum au chef, au reusit sa intre in cont. Si imi spune la fel de senila ca celelalte doua ca suma de plata de daca aceasta este de… 162 Ron.

Imaginati-va surprinderea mea cand am auzit a patra suma diferita…

Concluzie:

  • BRD are niste angajati incompetenti, care nu stiu pe ce lume traiesc si nu stiu cum sa citeasca niste date in cont
  • BRD are dreptul (conform unui contract pe care eu nu l-am vazut si de care nu am auzit) sa imi opereze diferite situatii in cont, NEAUTORIZATE de mine.
  • BRD nu numai ca isi neglijeaza clientii (nu am fost sunata si informata asupra situatiei din contul meu mai mult de un an de zile), dar ii trateaza cu dispret, prin angajatii prosti pe care ii are.
  • Ar trebui sa ma astept ca saptamana viitoare sa ma sune de la BRD sa imi spuna ca am de platit 180 ron? 200 ron? Viata???

About the Author

Ea

Blonda pana-n maduva oaselor, care si-a descoperit de curand pasiunea pentru blogging, carti si lucruri tehnice.

2 thoughts on “Din nou BRD…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.