In bucatarie

Eu cu o darzenie covarsitoare, frec oalele in chiuveta, pentru a o salva pe Ea de a mai sta in picioare si smotruind la vasele din chiuveta. La un moment dat, Ea pleaca in camera sa vada de micii nostrii scumpi si cretini motanei, care distrugeau ceva prin casa sa aranjeze cateva lucruri. La un moment dat un sunet vine din camera, eu fiind concentrat pe spalatul vaselor, raspund cu acea replica folosita de majoritatea moldovenilor cand nu aud: “HAaa?!!!?”. Inchide apa si aude vocea suava a sotioarei lui: “Da o idee mai incet focul! Esti SURD?!” M-am gandit sa dau o replica jucausa: “Este o intrebare sau o afirmatie”, va atentionez ca pentru o femeie gravida este destul de gresit sa te joci cu nervii ei, mai ales cand este putin obosita, replica a venit imediat: “ITI BATI JOC DE MINE?!, “Desigur ca nu” si m-am conformat dand focul mai incet. Va da-ti seama, atat mi-ar fi trebuit, o gluma proasta plus soteul de ciuperci ars.

In cateva minute, dupa ce motaneii nostrii “foarte cuminti” au fost potoliti, unul intr-o camera, unul in cealata, lucrurile au fost aranjate, ea vine in bucatarie sa vada ce face soteul mult asteptat. “Ti-am zis sa dai o idee mai incet, nu aproape sa inchizi focul”, eu i-am explicat “puisor, ce sa-i faci daca am avut o idee mai mare” nu am continuat, desi ar fi fost extrem de potivit daca gateam cu Zu, “stii ca idei asa mari vin doar dimineata, iar amandoi stim ca nu dureaza prea putin”, dar am preferat sa evit acest raspuns, desi toti care ma cunoasteti deja stiti ca mi-a fost foarte greu.

In rest ce sa va zic, Ea e bine, bebelul creste, eu sper sa ma opresc din crescut, nu de alta dar nu vreu sa ii fac concurenta Ei in luna a noua, motanii sunt cuminti, ca de obicei 🙂 si ne bucuram ca a venit primavara.

 

[Poza de aci: lsgcp]

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.