Trei ani

Este o celebra carte si o piesa de teatru si ce-o mai fi care se dedica explicarii teoriei cum ca dragostea dureaza 3 ani. E trist ca avem deadline-uri pana si in dragoste. Ma gandesc la toti cei care cred ca daca dau like la o poza Facebook-ul va dona 1 cent catre o cauza nobila si ma intreb: ce s-or face ei cand orologiul suna noaptea, in relatiile lor, fatidica cifra 3? Oare chiar exista oameni care se iau dupa aceste predictii si atunci cand se apropie de 3 ani de relatie incep sa isi fac probleme si sa se gandeasca la cum sa isi pastreze partenerul sau cum sa isi condimenteze relatia? Sau isi fac planuri de la inceput: cu el stau putin, ca nu e mare lucru de capul lui, dar cu urmatorul o sa stau maximul de timp intr-o relatie – 3 ani!

Exista oare fete care dupa un anumit timp, bine determint de ele insele, isi spun: gata, suntem impreuna de 2 ani si ceva, daca in urmatoarele 4 luni nu ma cere de nevasta, ma despart! De cand a ajuns “relatia” (fie oficiala sau nu) sa fie scopul celor doi implicati, in detrimentul caii de fi fericiti? De ce exista oameni care ar face pasul cel mare cu oricine, numai sa nu fie celibatari? Ce inseamna casatoria sau relatia in cazul acela?

Tin minte ca pentru noi doi 3 ani nu au insemnat nimic special sau nimic mai special decat orice alta aniversare. Nu am rasuflat usurati ca am mai trecut de o linie de finnish si nu ne-am complimentat reciproc ca am reusit sa ne suportam. Nu am privit ziua ca pe un milestone dupa care, daca l-am trecut cu bine, orice se poate intampla si noi am fi in the safe zone.

Si de ce 3 ani? De ce nu mai mult sau mai putin? Exista zicala cum ca nu apuci sa cunosti un om intr-o viata intreaga, sau ca, dimpotriva, poti citi un om intr-o privire. Asadar, de unde au scos cercatatorii britanici (banuiesc ca ei au fost cei care au dat acest verdict) acest termen? Ajungem iar la Patul lui Procust? Pai si ce ne facem daca omul acela a avut o perioada de 3 ani foarte grea si ni se arata ca fiind agresiv si suparat pe viata si pe toti (cand el saracul sufera dupa moartea celor 3 pisici si a porcului de guineea), insa de fapt este un om candid si bun la suflet? Sau cand reciproca ar fi valabila – te bucuri ca l-ai apucat pe Dumnezeu de un picior, cand, de fapt, tu te-ai legat la cap cu o canalie?

Parerea mea e una singura – din momentul in care incep deadline-urile si ultimatum-urile intr-o relatie, de orice grad ar fi ea, nu mai este vorba de iubire, ci de impunere. Atunci cand incercam sa il bagam pe cel de langa noi in patutul nostru roz de printese si ne suparam cand vedem ca nu incape, ar trebui sa realizam ca, de fapt , greseala e la noi ca l-am pus sa faca asta, si nu la el, ca e prea lung sau prea scurt.

In fond si la urma urmei, de ce am vrea sa bagam ditasmai Fat-Frumos intr-un patut roz, in forma de inimioara?

About the Author

Ea

Blonda pana-n maduva oaselor, care si-a descoperit de curand pasiunea pentru blogging, carti si lucruri tehnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.