Vreau sa fiu mare

Toti copii, chiar si adolescentii, vor sa fie mari, sa creasca cat mai repede, sa scape de sub privirile cicalitare ale parintilor, sa poata sta cat mai tarziu in fata televizoarelor, sa poata manca orice vor, la orice ora vor ei. Asta este ceva normal – sta in firea lucrurilor sa vrei sa cresti, sa te maturizezi, sa vrei sa fii pe picioarele tale. Pe cine nu inteleg eu, sunt acei oameni care ii indeamna pe copii sau pe adolescenti sa ramana “mereu copii”.

Pai cine ar vrea sa ramana mereu copil? Cu ce “costuri” ai ramane mereu copil? Hai sa ne imaginam o lume in care cu totii am avea deprinderile copiilor.

Cum ar fi sa lucrezi intr-o multinationala si, cand te simti balonat, sa incepi sa scnacesti ca un sugar, foindu-te pe scaun si sa te bucuri sau sa primesti aplauze si imbarbatari atunci cand scapi de cate o serie de gaze?

Sau, mai mult, atunci cand mergi la baie sa faci numarul 2, ce ar fi sa plangi neincetat timp de cel putin 30 de minte, cu lacrimi amare, inrosindu-te la fata si framantandu-te de colo-colo, pe langa alti cativa colegi care fac acelasi lucru? Ce sa mai zic de constipatie… Atunci ar fi iadul pe pamant, atat pentru tine cat si pentru cei din jurul tau, care te-ar masa incontinuu pe burta si ar face exercitii de flexare a picioarelor pe burta cu tine.

Ce s-ar mai alege de tine daca ai adormi in timp ce mananci una dintre cele 8 mese lichide pe zi, sau daca, pentru a te linsti dupa masa, ar trebui sa te bata cineva pe spate timp de cateva minute bune? Nici nu mai vreau sa amintesc de regurgitarea unei parti mai mici sau mai mari a mesei.

Nu este o corvoada sa cresti, ci ceva natural. Cu siguranta, orice e mai bine decat sa stai cu un scutec pe tine timp de 23 de ore pe zi.

About the Author

Ea

Blonda pana-n maduva oaselor, care si-a descoperit de curand pasiunea pentru blogging, carti si lucruri tehnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.